Header

Neem gerust contact met ons op

Nieuws

Workshop "Schilderen als Picasso" De Twister

30 oktober 2014

Op dinsdag 7 en 14 oktober vond er een workshop schilderen plaats binnen onze locatie De Twister in Horst! Een achttal kinderen uit de drie basisscholen in Horst hadden zich bij Padxpress ingeschreven om deel te nemen aan deze workshop. Inspiratie waren de kubistische werken van kunstenaar Picasso, een van de bekendste Spaanse kunstschilders, geboren in 1881.

De workshop werd verzorgd door een medewerker van ’t Nest, Els van de Munckhof. Els is zeer creatief en had eerder al in basisschool Onder de Linde in Hegelsom deze workshop gegeven. Het was toen een groot succes, ouders en kinderen waren erg enthousiast, dus we waren blij dat ook in Horst de workshop gegeven kon worden.

Na het bekijken van een aantal werken van Picasso gingen de kinderen zelf aan de slag om een portret te maken. Eerst werd er geëxperimenteerd op grote vellen papier. Daarna gingen de kinderen over op schilderdoek en zo werkte ze toe naar een prachtig schilderij.

De kinderen hebben met veel plezier aan hun kunstwerk gewerkt. Het waren twee gezellige middagen waarin de kinderen heerlijk creatief samen bezig zijn geweest!

En het eindresultaat mocht er ook zijn, alle kinderen waren terecht trots op hun werk!

Foto 09 Foto 08 Foto 07 Foto 06 Foto 05 Foto 04 Foto 03 Foto 02 Foto 01

Terug naar het nieuwsoverzicht


Website door Forwart sitemap