Dagopvang

Met rust en regelmaat

Op de dagopvang volgen we het ritme van jullie kind. Baby’s eten en slapen volgens hun eigen ritme, zodat regelmaat behouden wordt en ze rust ervaren. Wij zorgen voor een rustige en comfortabele omgeving waarin jullie kind zich veilig voelt. Hierdoor krijgt het voldoende ruimte om zich te ontwikkelen. Iedere groep heeft zijn eigen slaapruimte, waardoor kinderen goed tot rust kunnen komen. Buitenslapen is op enkele locaties ook een optie! 

Groeien kinderen door spel

We kijken naar de behoefte van jullie kind en passen de activiteiten daarop aan. Ons uitgebreide activiteitenaanbod in de dagopvang zorgt ervoor dat ieder kind op zijn eigen tempo kan groeien. Want kinderen ontwikkelen zich vooral in hun eerste jaren erg snel. Voor het jonge kind maken wij gebruik van thema’s waaraan activiteiten gekoppeld zijn, bijvoorbeeld zomer. Zo wordt jullie kind op een veilige manier uitgedaagd.

Stimuleren we nieuwsgierigheid

In de ruimte creëren we uitdagende hoeken waar de kinderen kunnen spelen en ontdekken. De materialen zijn altijd binnen handbereik. Kinderen kunnen zelf naar de hoeken rollen, kruipen en lopen. De pedagogisch medewerkers zijn actief en spelen samen met de kinderen, ook op de grond. Deze nabijheid zorgt voor rust en veiligheid en zorgt dat je fijn contact kunt maken met de kinderen. 

Samen met andere kinderen

Op de dagopvang komt jullie kind in aanraking met kinderen van dezelfde leeftijd. Al op jonge leeftijd leren kinderen hoe ze samen kunnen spelen en dat iedereen zichzelf mag zijn. Baby’s liggen samen op een mat en maken non-verbaal en verbaal contact met elkaar. De oudere kinderen tijgeren, kruipen of lopen door de ruimte en kunnen samen spelen in de verschillende hoeken met allerlei materialen. Ze spelen samen, leren samen en hebben plezier. 

En halen we de buitenwereld naar binnen

We richten ons zowel op binnen- als op buitenactiviteiten. Ook op druilerige dagen proberen we naar buiten te gaan. Lukt dat niet? Dan halen we de buitenwereld naar binnen! Kinderen kunnen ook binnen spelen met bijvoorbeeld zand, water en natuurlijke materialen.