Kinderopvang 't Nest
PeuterFit

PeuterFit

Bewegend de wereld ontdekken, dat doen peuters de hele dag. Dit is nodig om zowel lichamelijk als sociaal, emotioneel en cognitief goed te ontwikkelen. Het is daarom essentieel om peuters de kans te geven om te ontdekken en te bewegen.

PeuterFit! Is er voor peuters tussen de 2-4 jaar oud die onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut extra bewegingservaring opdoen. Klimmen, klauteren, rennen, springen, balanceren, vangen noem het maar op.
In kleine groepjes wordt er gedurende 10 weken een stevige basis gelegd. Op vaste momenten sporten ouders lekker mee om te zien wat hun peuter allemaal al kan.

Voor wie is PeuterFit!
Voor peuters tussen de 2-4 jaar oud die:
Het spannend vinden om nieuwe motorische uitdagingen aan te gaan.
Te zwaar zijn of dreigen te worden.
Letterlijk of figuurlijk sterker in hun schoenen moeten staan.
Veel vallen, struiken of onhandig lijken of angstig zijn.
Of
Voor ouders die onzeker zijn over wat hun peuter al kan of zou moeten kunnen.
Voor ouders die het lastig vinden om hun peuter op een positieve manier te stimuleren om (meer) te bewegen.
Ook is er aandacht voor gezonde voeding en (eet-) gedrag van de kinderen. Daarin speelt de diëtist en de coach een belangrijke rol.

Werkwijze PeuterFit!
Er wordt gestart met een persoonlijke intake door de kinderfysiotherapeut. Er wordt gevraagd om een aantal vragenlijsten in te vullen en er zal een motorische test worden gedaan om te zien hoe ver je kind is in zijn motorische ontwikkeling. Vervolgens worden er samen met de ouders persoonlijke doelen opgesteld en gaan we aan de slag. De cursus wordt begeleid door een ervaren kinderfysiotherapeut van Kinderfysiotherapie Venray. In samenwerking met Danny Broeren (diëtiste) en Helen Dings (PSW)

Inhoud PeuterFit!
De cursus PeuterFit! bestaat uit 10 bijeenkomsten van ca. een uur. Tijdens deze sessies krijgt je kind verschillende vormen van bewegen aangeboden. Hierdoor ervaart je kind vanzelf wat het leuk vindt, zodat het na de cursus kan blijft bewegen. Je doet zelf 4x mee, zodat je kunt zien waar je kind plezier aan beleeft. De kaarten van Beweegkriebels geven je vele tips en extra handvatten hoe je thuis samen met je kind kunt bewegen. De Diëtist en gezinscoach zullen 3 bijeenkomsten organiseren over grenzen stellen en gezonde voeding. Daarnaast wordt er kennis gemaakt met verschillende sportaanbieders in Venray
Na deze 10 weken volgt er een evaluatie van de persoonlijke doelen en de testen.

Aanmelden en kosten PeuterFit!
Mogelijk dat de PeuterFit! door de zorgverzekeraar kan worden betaald, anders geldt er een lage eigen bijdrage voor deelname.
Voor meer informatie over tijdstip, aanmelding of kosten kunt u naar info@kinderfysioterapievenray.nl of bellen naar 06-42611890


PeuterFit! Is een initiatief vanuit het project Sportimpuls en wordt mede mogelijk gemaakt door ZonMw. Hierbij werken we samen met andere professionals om kinderen zo goed mogelijk te begeleiden.