Kinderopvang 't Nest
BabyFit

BabyFit

Samen met je kindje onder begeleiding van een kinderfysiotherapeut ervaren hoe leuk bewegen is. In kleine groepjes van 3-6 kinderen de basis leggen voor jarenlang beweegplezier.

Waarom BabyFit!?
Omdat bewegen essentieel is voor de hersenontwikkeling van je kind.
Omdat in de eerste 2 jaar de absolute basis van al het bewegen wordt gelegd.
Omdat bewegen met je kind ontzettend leuk is en ten goede komt aan de band tussen jullie.

Voor wie is BabyFit? 
Voor ouders met baby’s en dreumesen tussen 0-2 jaar (groepjes op basis van leeftijd)
Extra geschikt voor:
Kindjes die zich wat langzamer ontwikkelen
Kindjes die te zwaar zijn, of dreigen te worden
Kindjes die uit zichzelf niet zoveel bewegen
Ook is er aandacht voor gezonde voeding en (eet-) gedrag van de kinderen. Daarin speelt de diëtist
en de coach een belangrijke rol.

Werkwijze BabyFit!
De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten van ongeveer 60 minuten. Er wordt gestart met een persoonlijke intake door de kinderfysiotherapeut, de diëtist en de coach. Er wordt gevraagd om een aantal vragenlijsten in te vullen en er zal een motorische test worden gedaan om te zien hoe ver je kindje is in zijn motorische ontwikkeling.
Vervolgens worden er samen met de ouders persoonlijke doelen opgesteld en gaan we 12 weken aan de slag. De cursus wordt begeleid door een ervaren kinderfysiotherapeut van Kinderfysiotherapie Venray. In samenwerking met Danny Broeren (diëtiste) en Helen Dings (PSW)

Inhoud BabyFit!
De lessen zullen worden gegeven door de kinderfysiotherapeut, diëtist, coach of door een combinatie van kinderfysiotherapeut en coach.
Tijdens deze bijeenkomsten worden verschillende vormen van bewegen aangeboden. Hierdoor ervaar je wat jij en je kind leuk vinden, zodat je thuis en na de cursus samen met je kind kunt blijven bewegen. Je leert naar je kind kijken: wat voor signalen geeft het? waar heeft het behoefte aan?; en hoe kan je daarbij aansluiten?
Er wordt informatie gegeven over bewegen, motoriek, plezier en spel, voeding en opvoeding.
De band met je kindje wordt sterker en je hebt meer kennis over gezonde voeding voor je kindje.
De groep bestaat uit 3-6 kindjes.
Na deze 12 weken volgt er een evaluatie van de persoonlijke doelen en de testen.

Mogelijk dat de BabyFit! door de zorgverzekeraar kan worden betaald, anders geldt er een lage eigen bijdrage voor deelname.
Voor meer informatie over tijdstip, aanmelding of kosten kunt u mailen naar info@kinderfysioterapievenray.nl of bellen naar 06-42611890.

BabyFit! Is een initiatief vanuit het project Sportimpuls en wordt mede mogelijk gemaakt door ZonMw. Hierbij werken we samen met andere professionals om kinderen zo goed mogelijk te begeleiden.