Header

Neem gerust contact met ons op

Nieuws

Kinderopvang in de meivakantie

11 april 2020

Noodopvang tijdens nationale feestdagen en de meivakantie

Heeft u een cruciaal beroep, bijvoorbeeld in de zorg of bij een supermarkt? En heeft u kinderopvang nodig? Dan kunt u gebruikmaken van noodopvang. Ook in de meivakantie. Op nationale feestdagen gelden andere voorwaarden dan in de rest van de meivakantie. Graag lichten we dit hieronder toe.

Koningsdag en Bevrijdingsdag

Op deze feestdagen is opvang mogelijk op de locaties voor 24-uurs opvang. In Horst vindt die opvang plaats bij ‘t Horster Nest, Prinses Marijkestraat 5 in Horst en in Venray bij De Groene Wereld, Wilgenstraat 10, 5802 CP Venray. Er zijn 3 voorwaarden:

  • U moet allebei werken op Koningsdag (maandag 27 april) of Bevrijdingsdag (dinsdag 5 mei).
  • U kunt voor uw kind(eren) tot 13 jaar zelf geen opvang vinden in uw eigen netwerk.
  • U heeft als ouders allebei een cruciaal beroep (geldt alleen voor gemeente Horst aan de Maas).

Meivakantie

De andere dagen van de meivakantie kunnen uw kinderen worden opgevangen bij meerdere locaties voor noodopvang. Ook kinderen tot 13 jaar die normaal niet naar kinderdagopvang, voorschoolse of naschoolse opvang gaan. Er zijn 2 voorwaarden:

  • In uw gezin heeft 1 ouder een cruciaal beroep
  • én het lukt u niet om zelf opvang te regelen.

Aanmelden voor nationale feestdagen en meivakantie

Meld uw kind(eren) uiterlijk 15 april aan zodat een goede voorbereiding mogelijk is. Heeft u op het laatste moment toch niet zelf opvang kunnen vinden of moet u plotseling werken? Dan mag u uw kind(eren) ook op een later moment aanmelden. Bel (dagelijks tussen 7.00 – 19.00 uur) met Kinderopvang ’t Nest, telefoon (077) 366 1955. Voor de gemeente Venray kunt u hier de contactgegevens vinden.

De noodopvang voor kinderen van ouders is geregeld tot en met de meivakantie. In de week van 20 april wordt duidelijk of de scholen en kinderopvanglocaties gesloten blijven en wat dit betekent voor de noodopvang voor kinderen van ouders in cruciale beroepen.  

Terug naar het nieuwsoverzicht


Website door Forwart sitemap