Header

Neem gerust contact met ons op

Nieuws

Voorleesdagen

26 maart 2015

Voorleesdagen 't Nest - Grubbenvorst

Op dinsdag 27 en woensdag 28 januari kwam de mevrouw van de bibliotheek het boek 'boris gaat naar zee! voorlezen, omdat het de nationale voorleesdagen zijn. De kinderen zaten vol spanning te wachten, allerlei attributen werden uitgestald en zelfs boer boris en kleine muis waren erbij.

De mevrouw van de bieb begon met behulp van de vertelkast te vertellen dat Boer boris op de boerderij woont en op vakantie ging naar de zee. Hij wilde vanalles meenemen, zwembroek, emmer en schep, zijn knuffel, de rode parasol, maar dat paste niet in zijn koffer. Hij maakte het wel heel gek, want zelfs zijn koeien, kippen en varkens moesten mee, want zij hadden immers ook vakantie. Met zijn tractor en aanhangwagen vertrok boer boris naar de zee, met alles wat hij maar graag wilde meenemen. Eenmaal bij de zee aangekomen speelden ze met z'n allen in het water, en de kinderen mochten ook proeven welke smaak het water van de zee had en ze voelde het echte zand met schelpen. En weet je wat we hoorden? De hoge golven van de zee. Het leek dus net echt.

We luisterden samen naar de muziek van Boer boris en dansten vrolijk op de muziek. Nadat het liedje was afgelopen mochten we alle spulletjes die boer Boris meenam op vakantie nog in het magnetisch bord plakken. We hadden goed geluisterd naar het verhaal, want we wisten nog precies wat er allemaal mee ging.

Als laatste mochten we nog in het eetkoffertje kijken van boer Boris, en weet je wat erin zat? Lekkere appeltjes! Die aten we gezellig samen op en ondertussen keken we nog een keer naar het verhaaltje op de televisie.

Voorleesdagen 't Blokkendoosje - Meterik

Op woensdag 21 januari werden landelijk de voorleesweken geopend. Traditioneel wordt er dan op vele scholen en kinderdagverblijven gestart met een voorleesontbijt. Ook de kinderen van het blokkendoosje gingen ontbijten. Maar voordat zij naar de bibliotheek vertrokken, want daar waren ze uitgenodigd, kwamen 2 'boer Borissen' met de tractor het boek brengen op school. Natuurlijk gingen de peutertjes ook even kijken. Nadat het boek in ontvangst was genomen, gingen de peuters naar de bibliotheek. Daar stond burgemeester Kees van Rooij ons al op te wachten. Hij heeft ons het boek voorgelezen. De kinderen vonden het ontzettend leuk, ze mochten heel dichtbij komen zitten en de burgemeester stelde allemaal vragen over het boek. Nadat het boekje uit was, mochten de kinderen ook nog van het lekker ontbijt snoepen. Om het af te sluiten hebben we nog een leuk spelletje gedaan en zeewater geproefd wat toch echt niet naar ranja smaakte.

IMG_0396 IMG_0395 IMG_0392 IMG_0389 IMG_0388 IMG_0385 DSC05918 DSC05968

Terug naar het nieuwsoverzicht


Website door Forwart sitemap