Header

Neem gerust contact met ons op

Nieuws

Ontdek sport en cultuur tijdens de naschoolse opvang

30 januari 2020

DSC_0096

Op woensdag 29 januari vond op de scholen in Sevenum en Kronenberg een gave dansworkshop van acteur en danser Juvat Westendorp plaats ter ere van de kick-off van het nieuwe activiteitenprogramma in de buitenschoolse opvang. Een ontzettend leuke ochtend, waarop Juvat alle kinderen in beweging wist te brengen met een echte dansworkshop.

Bewegen is gezond

Jibbie biedt kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar een uitgebreid sportief en cultureel aanbod tijdens de buitenschoolse opvang. Clustermanager Marian Cornelissen geeft aan: “Wij vinden het erg belangrijk dat kinderen een gezonde levensstijl ontwikkelen. Ons voedingsbeleid en dagprogramma is daar al op aangepast, maar we wilden kinderen graag meer ruimte geven om te bewegen, creatief bezig te zijn of zich cultureel te ontplooien. Dat stimuleert hun ontwikkeling.”

In eerste instantie zijn alle activiteiten alleen aangeboden voor kinderen die buiten schooltijd ook bij Kinderopvang ‘t Nest opgevangen worden. Vanaf nu kunnen ook kinderen aansluiten die geen gebruik maken van de naschoolse opvang.

Oorsprong activiteitenprogramma

Kinderopvang ‘t Nest is in samenwerking met Expeditie Sevenum eind 2019 gestart met een pilot. Verenigingen van Expeditie Sevenum verzorgen in deze pilot workshops voor kinderen na school. Er is gekozen om deze pilot in Sevenum, Kronenberg en Evertsoord te starten. De bedoeling is dat andere locaties van Kinderopvang ‘t Nest in 2020 eenzelfde soort programma gaan aanbieden.

Pedagogisch medewerkers van Kinderopvang ‘t Nest brengen de kinderen vanuit de BSO naar de gekozen activiteit. Voor kinderen die geen gebruik maken van de naschoolse opvang geldt dat ouders ze naar de activiteit brengen en ze daar ophalen. Er is wel altijd begeleiding vanuit de kinderopvang bij de activiteit aanwezig. Tevens wordt de sportclubs gevraagd om een VOG te overleggen van trainers. Op die manier wordt de kwaliteit van de begeleiding continue gemonitord. 

Terug naar het nieuwsoverzicht


Website door Forwart sitemap