Header

Neem gerust contact met ons op

Nieuws

Gastouderbureau Pierewiet onder vleugels 't Nest

17 april 2019

Beste ouders,

Ik wil jullie graag op de hoogte brengen van een belangrijke ontwikkeling binnen onze organisatie. Namelijk dat Gastouderbureau Pierewiet uit Horst, met ingang van 1 juni 2019 verder zal gaan onder de vleugels van ´t Nest.

Deze stap hebben we kunnen zetten na uitvoerig overleg met de mensen van Pierewiet zelf en met de diverse betrokkenen binnen onze eigen organisatie.

Na enkele gesprekken die in eerste instantie gericht waren op samenwerking ten behoeve van de kindcentra in de kleine kernen van Horst, bleek al snel dat Pierewiet en ’t Nest zich nauw verwant aan elkaar voelden, op het gebied van visie en werkwijze.

Dit leidde vervolgens al snel tot de vraag van Pierewiet aan ´t Nest of samenwerking niet ook tot een overname kon leiden. Hierdoor konden de eigenaren van Pierewiet hun aandacht volledig richten op de uitbreiding van het andere deel van hun bedrijf dat zich richt op dagbesteding voor ouderen: “Gooiendaag”, en kon men met vertrouwen de doorontwikkeling van het gastouderbureau overdragen aan ´t Nest.

Dit opende voor ons als kinderopvangorganisatie de mogelijkheid om ons dienstenaanbod uit te breiden.

De toevoeging van een gastouderbureau biedt o.a. mogelijkheden voor ouders die met name in de kleinere kernen op zoek zijn naar een passende vorm van kinderopvang, omdat daar bijvoorbeeld geen volledig dienstenaanbod wordt aangeboden.

Tevens biedt het ons de mogelijkheid om ouders al in een vroeg stadium aan ons te binden voor opvang/vragen die later zullen gaan komen.

In de praktijk zullen beide vormen van kinderopvang elkaar aanvullen en versterken.

De beide bemiddelingsmedewerkers van Pierewiet gaan mee over naar ’t Nest en zullen al met ingang van 1 mei 2019 hun werkzaamheden verrichten vanuit ons servicebureau in Grubbenvorst.  De daadwerkelijke overname vindt daarna plaats. Deze tussenliggende periode gebruiken we om aan elkaar te wennen en om visie en werkwijze duidelijk uit te leggen naar alle betrokkenen.

Voor de kinderen, gastouders en ouders die zijn aangesloten bij gastouderbureau Pierewiet zal alles nagenoeg hetzelfde blijven. De naam “Pierewiet” blijft ook behouden. Dezelfde vertrouwde gezichten: Marja Kuijpers en Anja Geurts blijven dus ook binnen ‘t Nest het aanspreekpunt voor de gastouders en ouders.

Petra Leijssen (eigenaar van Pierewiet): “Het waren 14 mooie jaren waarin wij Pierewiet hebben opgezet en vormgegeven, maar nu is het tijd voor een stap vooruit. De overgang naar ‘t Nest biedt nieuwe kansen en ontwikkelingen voor Pierewiet”.

Met vriendelijke groeten,

Gerryan Huijs
Directeur-bestuurder
 

Terug naar het nieuwsoverzicht


Website door Forwart sitemap