Header

Neem gerust contact met ons op

Nieuws

Buiten uitrusten: slapen in de frisse lucht

8 november 2019

Sinds november hebben twee locaties van ’t Nest babyslaaphuisjes tot hun beschikking: ’t Zwingelke in Melderslo en ’t Nest in Grubbenvorst. Met deze mogelijkheid om buiten te slapen ervaren baby’s en kleine kinderen weinig prikkels en profiteren ze van de gezonde buitenlucht. Hiermee krijgen k

Babyslaaphuisje

inderen nog meer de mogelijkheid om rustig te kunnen slapen en goed uitgerust de dag door te brengen.

Scandinavisch concept

Het concept van babyslaaphuisjes is al enkele jaren een hype in Scandinavië. Het consultatiebureau adviseert daar om kinderen buiten te laten slapen. De laatste jaren is buiten slapen ook in Nederland steeds populairder geworden. Buiten slapen brengt namelijk een groot aantal voordelen met zich mee, namelijk:

  • De frisse lucht is erg goed voor de ontwikkeling van de longen van jonge kinderen.
  • Buiten slapen zorgt voor een betere weerstand.
  • Kinderen slapen buiten langer en dieper dan binnen.

Om kinderen te beschermen tegen de weersomstandigheden zijn de buitenbedjes overdekt. Hierdoor kunnen ze in eerste instantie aangezien worden voor een konijnenhok. De voorkant heeft een deur met gaas dat daglicht binnenlaat, maar insecten tegenhoudt.

Toestemming

Kinderen mogen alleen in een babyslaaphuis slapen met toestemming van de ouders. Op ’t Zwingelke en ’t Nest zijn daarom toestemmingsformulieren uitgereikt aan de ouders. Ouders kunnen zo zelf bepalen of kinderen buiten mogen slapen.

Wij hopen dat de kinderen veel profijt hebben van deze nieuwe vorm van slapen.


Terug naar het nieuwsoverzicht


Website door Forwart sitemap