Kinderopvang 't Nest
BMK lanceert website over 'gratis' kinderopvang

BMK lanceert website over 'gratis' kinderopvang

Er zijn veel vragen over de veranderingen in de kinderopvang die ingaan per januari 2025. De kinderopvang wordt dan voor 95% vergoed door de overheid. De plannen van het kabinet zijn nog niet uitgewerkt en veel is nog onduidelijk. Het BMK heeft daarom een website gemaakt die hier meer over vertelt.

www.gratiskinderopvang.nl

De website www.gratiskinderopvang.nl vertelt wat er al vaststaat, wat dit betekent voor ouders en voor organisaties, welke ambities het kabinet heeft en wat de BMK vindt dat er nog moet gebeuren. Want dat we er nog niet zijn is wel duidelijk.

Het kabinet heeft een mooie eerste stap gezet met een inkomensonafhankelijke bijdrage voor werkende ouders per januari 2025. Maar de volgende stap moet ook gezet worden; toegang voor kinderen van niet werkende ouders. Meer daarover lees je ook op de website www.gratiskinderopvang.nl.

Dynamische website
De site wordt verder gevuld naarmate het BMK meer te weten komt over de uitwerking en concretisering van de kabinetsplannen. Ook wordt er nog gewerkt aan een Engelstalige versie van de website. Per jaar wordt er in blokjes relevante informatie voor ouders en organisaties gegeven. En ook wordt er antwoord gegeven op veel gestelde vragen, d.m.v. FAQ’s.

Op de website vind je interessante downloads, artikelen, filmpjes, podcasts, infosheets etc.

Naarmate de tijd vordert en meer bekend wordt over de uitwerking van de kabinetsplannen, vind je dit terug in de tijdlijn van deze website.