Header

Neem gerust contact met ons op

Nieuws

Beweegdiploma ALLE peuters/kleuters

18 januari 2016

HosemaNest

Beweegdiploma voor ALLE peuters en kleuters in de gemeente Horst aan de Maas

Kinderopvang ’t Nest en gymvereniging Hosema hebben de handen ineen geslagen om het beweegdiploma aan te bieden aan alle peuters en kleuters van de gemeente Horst aan de Maas. Met de samenwerking verwachten de organisaties een groot deel van alle peuters en kleuters in de gemeente Horst aan de Maas te kunnen bereiken. Ook de gemeente staat positief tegenover dit aanbod, welk past bij het streven van de gemeente om in 2025 De gezondste regio te zijn van Europa.

Wat is het beweegdiploma

Het beweegdiploma is ontwikkeld door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie om bij kinderen in de leeftijd van 2 – 6 jaar de motorische ontwikkeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen. In deze leeftijdsgroep zijn de hersenen het meest gevoelig om de motorische vaardigheden te kunnen ontwikkelen.

Hosema is door de KNGU erkent als aanbieder van het beweegdiploma. Zij hebben trainers hierin opgeleid en mogen derhalve het beweegdiploma afnemen bij peuters en kleuters.

Voor peuters is het beweegdiploma deel 1 ontwikkeld, het vervolg hierop is het beweegdiploma deel 2 voor kleuters. Bij de peuters wordt de basis gelegd, welke bij de kleuters verder ontwikkeld en verfijnd wordt.

Kinderen die beide beweegdiploma’s behaald hebben zijn verzekerd van een goede motorische basis. Niet alleen voor de gymsport maar voor alle sporten en zelfs voor het behalen van een zwemdiploma.

Het plezier beleven in bewegen  staat voorop, kinderen wordt op jonge leeftijd geleerd hoe leuk bewegen kan zijn en hopen dat ze dit na het beweegdiploma voortzetten bij de sport die bij hen past, jong geleerd is oud gedaan.

De ambitie van de KNGU is dat ieder kind in Nederland zijn beweegdiploma’s behaald zoals dit ook gebruikelijk is voor de zwemdiploma’s. De gemeente Horst aan de Maas, Hosema en ’t Nest onderschrijven deze ambitie. Plezier ervaren in bewegen: dat al bij kinderen op jonge leeftijd bijdraagt aan een gezonde leefstijl is in ieders belang.

Kinderopvang ’t Nest, in samenwerking met gymnastiekvereniging Hosema start deze week met een pilot in Grubbenvorst.  26 Peuters gaan binnen het peuterprogramma van Puk en Muk  en dagopvang De Eksters aan de slag om het Beweegdiploma te behalen. De peuters van deze locaties gaan samen met de medewerkers van de groep gymmen onder leiding van een trainster van Hosema. Dit doen ze 10 keer. Daarnaast zullen ze 5 maal, tijdens het regulier lesaanbod van Hosema, een peutergymles bezoeken samen met een begeleider (ouder/grootouder/oppas). En natuurlijk als afsluiting ontvangen ze het Beweegdiploma.

Een unieke samenwerking tussen t Nest als aanbieder van kinderopvang in bijna alle kernen van Horst aan de Maas, met gymvereniging Hosema!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht


Website door Forwart sitemap