Header

Neem gerust contact met ons op

Nieuws

Samenwerking 't Nest met SPV/Kinderwereld Venray

18 april 2017

Intentie Logo SPV Kinderwereld Nest

Op initiatief van Stichting Peuterspeelzalen Venray en Kinderwereld Venray BV wordt momenteel gewerkt aan een verregaande samenwerking met Stichting Kinderopvang ’t Nest, die actief is in de gemeente Horst aan de Maas.

SPV/Kinderwereld heeft geconstateerd dat zij kwetsbaar is in haar back-office, er is momenteel onvoldoende menskracht en deskundigheid op kantoor. Investeren in deze menskracht zou leiden tot een onverantwoord hoge overhead. SPV/Kinderwereld wil zich blijven concentreren op haar primaire doel: het realiseren van kwalitatief hoogwaardige peuter- en kinderopvang. Om dit te kunnen blijven doen vanuit lokale verankering is gezocht naar een partner.

In Kinderopvang t Nest is een partner gevonden die vanuit dezelfde inhoudelijke achtergrond werkt aan pedagogisch verantwoorde en vernieuwende opvang, een maatschappelijke, duurzame ondernemer. Net als bij SPV/Kinderwereld staat het bieden van lokaal verankerde en kwalitatief hoogwaardige (peuter)opvang voorop. De samenwerking met het onderwijs, die nu bij SPV/Kinderwereld ook bestuurlijk is vormgegeven is een belangrijke pijler in de werkwijze van t Nest.

Met ingang van 1 januari 2018 treedt de wet Integrale Kwaliteit Kinderopvang in werking en moet de harmonisatie van peuterspeelzalen naar kinderopvang zijn afgerond. Door de samenwerking tussen SPV/Kinderwereld en t Nest kan de voorbereiding op deze nieuwe situatie in gezamenlijkheid worden opgepakt.

In de komende maanden zal binnen beide organisaties gewerkt worden aan voorbereidingen om per 1 januari 2018 onder bestuurlijke verantwoordelijkheid van t Nest samen te werken.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht


Website door Forwart sitemap