Header

Neem gerust contact met ons op

Nieuws

BSO in Beeld

25 augustus 2014

BSO in beeld: de week van het Jeugdjournaal.

Bij de Buitenschoolse Opvang van Kinderopvang ‘t Nest staan deze vakantie allerlei tv-programma’s centraal. De afgelopen week was er aandacht voor het jeugdjournaal.

Er werden televisies geknutseld en interviews gedaan. Zo werd Kees van Rooij, onze burgemeester, geïnterviewd. Voorafgaand aan het interview hebben de kinderen vragen gemaakt over dat waar ze nieuwsgierig naar waren.

Janne; “ De burgemeester was op bezoek geweest in onze BSO. We gingen hem interviewen. We hebben hem verschillende vragen gesteld. Daarom weten we nu dat hij 54 jaar is, dat hij het gezellig vindt om te BBQ-en, zijn lievelingsbloem een roos is en dat hij veel moet vergaderen. De burgemeester heeft zijn ambtsketen laten zien. Die mochten we niet omdoen, we mochten er wel goed naar kijken. Er zijn 16 plaatjes aangemaakt, die de dorpen van Horst voorstellen”

In gesprek met de BurgemeesterKringgesprek

 

Ook werd er een bezoek gebracht aan Radio Reindonk waar de kinderen een rondleiding kregen in de studio, zowel van de radio als van de televisie. De kinderen mochten door de microfoon praten en zij konden een kamer bezichtigen die helemaal vol staat met lp’s, cd’s en cassettebandjes. Ook zagen de kinderen het groene doek waarvoor de presentator altijd het weer voorspeld.

Max: “Vandaag gingen we naar Radio Reindonk, voor een bekend iets van radio Reindonk, ik denk dat je het wel kent. Daar hebben ze ons de tv en de radio studio laten zien. En wat ze eigenlijk zeggen is de stem van de regio. We hebben nog van alles gezien”.

Het thema was een groot succes. Al met al hebben de kinderen veel nieuwe indrukken opgedaan en was het erg cool om de burgemeester te ontmoeten en in een echte studio te mogen kijken.

Radio ReindonkPresenteren bij Radio Reindonk

 

Het was een superleuke, gezellige en leerzame week!!

De kids van BSO de Doolgaard, de Twister en Weisterbeek

Terug naar het nieuwsoverzicht


Website door Forwart sitemap